www.motomarket.gr Τα μοτέρ που άφησαν εποχή για διάφορους λόγους Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Η άλλη μισή; Οι ταινίες με μοτοσυκλέτες που αγαπήσαμε!

Η Kymco παρουσιάζει το σύστημα ionex, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής ηλεκτρικής μετακίνησης με καινοτόμα οχήματα και ανοικτές ενεργειακές πλατφόρμες. Το ionex είναι μια λύση που αλλάζει το κατεστημένο, εξαλείφοντας όλα τα εμπόδια για τον “πράσινο” δρόμο:

Η Αυστριακή Εταιρεία είναι γνωστή για τις επαναστατικές τεχνολογικές λύσεις που χρησιμοποιεί και το νέο στοιχείο που θα κάνει τη διαφορά είναι επιτέλους εδώ, με τα νέα 2-χρονα μοντέλα μοτοσυκλετών Enduro με σύστημα fuel injection να παρουσιάζονται ως μέρος της γκάμας μοντέλων EXC του 2018.

Δύο Aprilia RSV4 θα κατέβουν στην πίστα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2017 με τα χρώματα της Αγωνιστικής Ομάδας Milwaukee Aprilia. Η συμφωνία, διετούς διάρκειας, ισχύει και για τη σεζόν 2018.

Η Κawasaki, σύμφωνα με ανακοίνωσή της δουλεύει πάνω στη Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της στις μοτοσυκλέτες! Εσι, σύμφωνα πάντα με την εταιρία οι μοτοσυκλέτες της "θα μπορούν να μεγαλώνουν μαζί με τους αναβάτες τους" με τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης που η ίδια εξελίσσει...

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη παρουσίαση του περίφημου παιχνιδιού Pokemon Go και η επίσης περίφημη αγγλική αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς όλων των οχημάτων: Don't Pokemon and Drive!

Καλό είναι να βλέπουμε τη πορεία των άλλων ευρωπαϊκών αγορών σε σχέση με τη δική μας. Πάρτε μία γενική ιδέα στο άρθρο που ακολουθεί:

Με δελτίο Τύπου ο όμιλος Piaggio μας ενημέρωσε για την είσοδο του scooter της Aprilia στην ινδική αγορά. Η κατηγορία των scooter στην Ινδία αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά στο κόσμο με σχεδόν ... πέντε εκατομμύρια πωλήσεις το 2015 ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2016 σημειώθηκε αύξηση 20%!

xjr1300

Δύο μοντέλα με μεγάλη ιστορία δεν θα βρίσκονται στη γκάμα της Yamaha για το 2017 αν και το υπάρχον στοκ πολύ πιθανό να είναι ικανό να τροφοδοτήσει την αγορά για 2-3 χρόνια ακόμη. Το XJR1300 πρωτοεμφανίστηκε το 1995 (σαν 1200) ενώ το XTZ660 έχει ιστορικό παρελθόν από το 1979! Η μονοκύλινδρη rallye μοτοσυκλέτα της Yamaha έπεσε θύμα των προδιαγραφών Euro 4 και του αναμενόμενου νέου XT700Z Tenere με τον κινητήρα από το MT-07.

Για το ΚΤΜ Super Duke R οι αλλαγές επικεντρώνονται ώστε να περάσει τις Euro 4 προδιαγραφές (θα χρησιμοποιεί πιθανότατα το νέο πακέτο ηλεκτρονικών της Super Duke GT) ενώ υπάρχουν και μερικές εμφανισιακές διαφοροποιήσεις (νέα μάσκα και πλαστικά). Στο Husqvarna 1301 (όπως πιθανολογείται το όνομά του οι "κατασκοπευτικές" φωτό) δείχνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις με το υποπλαίσιο να υποστηρίζει μονή σέλα, με τα πλαστικά να είναι εντελώς διαφορετικά. Πλαίσιο κινητήρας ανήκουν στο Super Duke R που πλέον απέκτησε αδελφάκι σχεδόν ...δίδυμο. Ετσι, η Husvarna μπαίνει για τα καλά στον street κόσμο μαζί με τα Vitpilen 401 και 701 που ανακοινώθηκαν νωρίτερα φέτος.

Η Τ12 Massimo είναι η τελευταία μοτοσυκλέτα που βγήκε από τα χέρια του θρυλικού σχεδιαστή Massimo Tamburini πριν τον θάνατό του τον Απρίλη του 2014.

Η Bayerische Motoren Werke AG (όπως σημαίνει το αρκτικόλεξο BMW) συμπληρώνει φέτος τα 100 της χρόνια. Ας δούμε ποιές δικές της εφευρέσεις εξέλιξαν την μοτοσυκλέτα στη διάρκεια αυτού του αιώνα...

Tuesday the 19th. MOTO X-treme ότι σχετικό για moto-scooter-παπι-atv εδώ θα το βρεις.