www.motomarket.gr Τα μοτέρ που άφησαν εποχή για διάφορους λόγους Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Η άλλη μισή; Οι ταινίες με μοτοσυκλέτες που αγαπήσαμε!

H Yamaha Αμερικής δημιούργησε ένα online προσομοιωτή για τους λάτρεις της νέας R1 και R1M. Μη φανταστείτε ότι μπορείτε να την οδηγήσετε από μακρυά (μη τους βάζετε ιδέες!) απλά μπορείτε να δείτε τον τρόπο που δουλεύουν τα όργανα της μοτοσυκλέτας και να εξοικιωθείτε με τις διάφορες παραμέτρους της. Ετσι θα πάρετε και μία ιδέα από το τα "γραφεία εργασίας" των Valentino Rossi και Jorge Lorenzo καθώς τα δικά τους YZR-M1 είναι πολύ κοντά σ'αυτό που θα δείτε...

Οταν οι τροχοί μετατρέπονται σε σφαίρες τότε οι 3 ηλεκτρικοί κινητήρες που αναλαμβάνουν την κίνηση της μοτοσυκλέτας ...ώπα, ώπα! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τους...

Ο Chris Esposito είναι ένας από τους ιδρυτές της Impulse Jackets με έδρα την Florida. Τα μπουφάν της νέας εταιρίας έχουν σαν χαρακτηριστικό τους ότι αναγνωρίζουν πότε φρενάρετε ή πότε θέλετε να στρίψετε καθώς επικοινωνεί ασύρματα με τα χειριστήρια της μοτοσυκλέτα σας! Πολύ πρακτικό, έτσι?

Ετοιμο για περιορισμένη παραγωγή είναι το Nembo 32, μία sport μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί ένα μοτέρ ...ανάποδα! Μετά από 4 χρόνια κατασκευής, εξέλιξης και δοκιμών ο ιδρυτής και σχεδιαστής της Nembo Danielle Sebatini κατέληξε σε μία γυμνή sport μοτοσυκλέτα με συμπαγείς διαστάσεις και χορταστική δύναμη και φυσικά ροπή που δεν θα χρειάζεται να ανεβάσει ένα κάρο στροφές για να βγάλει την δύναμή του.

Honda RC30 1987Τον Αύγουστο του 1987 ο κόσμος υποδέχθηκε την Honda RC30. 4.809 τέτοιες μοτοσυκλέτες φτιάχτηκαν για όλο τον κόσμο χωρίς να υπολογίσουμε τα 74 πρωτότυπα που χρησιμοποιήθηκαν για την εξέλιξη του project. Στην Ελλάδα ήρθαν 101. Πολλές, αν υπολογίσεις πόσες πήγαν σε άλλες χώρες όπως..

BW10

Ολα είναι όπως πρέπει τώρα. Ο ήλιος ψηλά, η διάθεση ακόμη ψηλότερα (λέμε τώρα) και η παρέα για το στροφιλίκι που λέγαμε περιμένει. Πλησιάζεις την μοτοσυκλέτα σου και τι βλέπεις? Ενα τόσο όμορφο αντικείμενο καλλυμένο με τόσο -όχι και τόσο όμορφη- ΣΚΟΝΗ. Τηλέφωνο στην παρέα για ημίωρη αναβολή και μετά πλύσιμο. Πριν όμως διάβασε τους 10 Κανόνες Πλυσίματος Μοτοσυκλέτας.

final-drive-setΑν είσαι ο τύπος "καταναλωτής δίτροχων" καλύτερα να μη συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο καθώς μάλλον θα είσαι θιασώτης της "αυθεντίας": -Μα, αφού το γρανάζωμα το διάλεξε για την μοτοσυκλέτα μου το εργοστάσιο ποιός είμαι εγώ που θα το αλλάξω"? Συμφωνείς, ε? Οπως, είπαμε, πήγαινε σε άλλο άρθρο (για τα Νέα Μοντέλα σε κόβω...)

nitro-batteria-motoΣτο τρίτο και τελευταίο μέρος αυτού του διαφωτιστικού τεχνικού άρθρου από τον Ανδρέα Κωταδήμου θα μάθουμε για την φόρτιση των μπαταριών, τι πρέπει να προσέχουμε και πότε χρειάζεται το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας. Αναλυτικότερα:

1. Τρόποι φόρτισης

2. Πρέπει να προσέχουμε την θερμοκραία της μπαταρίας και την παραγωγή αερίων της.

3. Πότε χρειάζεται το 100% της χωρητικόττας της μπαταρίας

nitrobatteriΣτο Β' μέρος αυτού του τεχνικού άρθρου από τον Ανδρέα Κωταδήμου θα μάθουμε τους 6 λόγους που "πεθαίνουν" οι μπαταρίες μας. Πιο αναλυτικά:

1. Θερμοκρασία, 2. Μέγιστος αριθμός εκκινήσεων, 3. Κατάσταση φόρτισης, 4. Θειίκωση της μπαταρίας, 5. Πόσο σημαντική είναι η τάση φόρτισης και 6. Η ποιότητα κατασκευής της μπαταρίας

nitrobatteriΣτο Α 'μέρος του τεχνικού άρθρου του Ανδρέα Κωταδήμου θα μάθουμε για την τεχνολογία των μπαταριών και θα ρίξουμε μία ματιά στα ενδότερά της.

Αναλυτικότερα θα μιλήσουμε για:

1. Την τεχνολογία μπαταριών μολύβδου κλειστού τύπου

2. Τον ρυθμό αυτοεκφόρτισης και τονν έλεγχο των υγρών

3. Για τις μπαταρίες ΑGM και VRLA, για την εσωτερική αντίσταση και

4. Τις μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης

Dynamic-damping-control-BMW      Εχουμε ήδη γνωρίσει τις ηλεκτρικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις (ESA I από το 2004 και ESA II από το 2009) μέσα από τα τελευταία μοντέλα της BMW. Στις εφοδιασμένες με αυτά τα συστήματα μοτοσυκλέτες της γερμανικής εταιρείας ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ προεπιλεγμένων ρυθμίσεων από ένα κουμπί και να φέρει τις ρυθμίσεις των αναρτήσεων στα μέτρα του. Οι βασικές επιλογές είναι comfort, normal ή sport, ενώ και παράμετροι, όπως η ύπαρξη συνεπιβάτη ή αποσκευών είναι επίσης επιλέξιμες. 

Tuesday the 19th. MOTO X-treme ότι σχετικό για moto-scooter-παπι-atv εδώ θα το βρεις.