www.motomarket.gr Τα μοτέρ που άφησαν εποχή για διάφορους λόγους Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Η άλλη μισή; Οι ταινίες με μοτοσυκλέτες που αγαπήσαμε!

Η σειρά των αγώνων enduro SERRES OFF ROAD PREMIO έφτασε στη μέση της χρονιάς και είναι καιρός για μία μικρή ανασκόπηση (από την ίδια τη διοργανώτρια ΛΑΜΣ) για τους 3 πρώτους αγώνες.

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με  τον ΑΡΗ ΛΙΟΥΓΚΑ (Λ.Α.Μ.Σ.)

Η παράδοση της Λέσχης Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών στις διοργανώσεις χωμάτινων αγώνων είναι και πολύχρονη και σεβαστή από όλους τους φίλους και αγωνιζόμενους στην Ελλάδα. Σ'αυτό το άρθρο ο Αρης Λιούγκας (υπεύθυνος για το Premio μαζί με το Χρήστο Πούφτα) μας αναλύει στη συνέντευξη που ακολουθεί όλα όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για τον διάδοχο του Πανσερραϊκού Κυπέλλου Enduro, τη σειρά αγώνων SERRES OFF ROAD PREMIO που ήδη μετράει δύο πετυχημένους αγώνες κι ετοιμάζεται για τον τρίτο της χρονιάς.

MOTO X-treme: Αρη, θύμησέ μας την ιστορία του θεσμού αλλά και για τη φετινή του μορφή.

Α.Λ. Πανσερραϊκοί αγώνες enduro γινόταν και πριν το 1998, το πρώτο όμως Πανσερραϊκό Πρωτάθλημα enduro (με δελτίο αθλητή) έγινε το 1998. Ηταν μία πολύ δυνατή διοργάνωση με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πήραν μέρος πάνω από 50 Σερραίοι αθλητές. Είχε 4 αγώνες και 4 κατηγορίες κι έβγαλε πρωταθλητές που διακρίθηκαν παντού (δεν είναι τυχαίο ότι στις Σέρρες έχει γίνει Six Days και 5 WEC!). Από το 1998 λοιπόν διεξάγεται συνέχεια το Πανεσερραϊκό με μικρά διαλείμματα. Η μορφή που πήρε σήμερα συνέβη όταν βρέθηκε μία ρομαντική παρέα της ΛΑΜΣ και λάτρεις του enduro φυσικά και μαζί με τον πρόεδρο της λέσχης, τον κ. Βουδούρη πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε το Επαθλο ώστε να μπορούν να τρέξουν κι άλλοι αθλητές εκτός Σερρών. Ετσι, κάναμε το 2015 ένα ωραίο έπαθλο με 5 αγώνες και είδαμε στο 3ο αγώνα τις συμμετοχές να φτάνουν στις 71! Ετσι, αποφασίσαμε το 2016 να το κάνουμε ακόμη καλύτερο!Για το 2016 προκηρύξαμε 6 αγώνες σε 6 διαφορετικά τερραίν, αλλάξαμε το όνομα σαπό Πανσερραϊκό σε PREMIO και με πολύ μεράκι κάναμε ...πρεμιέρα τον Μάρτιο με συμμετοχή 66 αθλητών. Εδώ, να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους αθλητές που μας στηρίζουν, τους χορηγούς και τους φίλους που βοηθάνε για να γίνει το Premio!

 

MOTO X-treme: Τι το διαφορετικό προσφέρει στους αγωνιζόμενους η συγκεκριμένη διοργάνωση:

A.Λ. Το διαφορετικό είναι ότι με λίγα σχετικά χρήματα μπορεί ένας αθλητής να τρέξει ένα ολοκληρωμένο έπαθλο! Με την καλύτερη χρονομέτρηση του κόσμου!! Σε μία τέλεια διοργάνωση και σε πολύ ωραίες διαδρομές (διαφορετικές σε κάθε αγώνα) ενώ υπάρχει και κατηγορία hobby για τους φίλους του enduro από το 2015 (φέτος και στο πανελλήνιο). Στο Premio θα έρθει να τρέξει ένας οδηγός του Πανελλήνιου, ένας λάτρης του enduro κι ένας πρωτοεμφανιζόμενος και να περάσουν καλά και οι τρείς! Ο "Πανελλήνιος" θα κάνει ένα ωραίο αγώνα με έντονο συναγωνισμό, ο ¨λάτρης" θα απολαύσει τις διαδρομές του Six Days και του WEC και ο "πρωτοεμφανιζόμενος" θα μάθει τους κανόνες του enduro με τον σωστό τρόπο.

 

 

MOTO X-treme: Η ΛΑΜΣ έχει πολύ μεγάλη ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτή η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί τόσο στη διοργάνωση όσο και στη χρονομέτρηση τελικά πόσο σημαντική είναι: Αυτό εκτιμάται από τους αγωνιζόμενους:

Α.Λ. Η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τη διοργάνωση είναι πολύ σημαντική και πολύτιμη. Δεν αποκτήθηκε σε μία μέρα. Είναι αποτέλεσμα πολλών ετών από παιδιά που αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν! Η χρονομέτρηση βαθμολογείται με άριστα συνεχώς σε όλο τον κόσμο τα τελευταία δέκα χρόνια, τίποτα δεν είναι τυχαίο! Φυσικά και εκτιμάται από τους οδηγούς, πάντα φεύγουν όλοι ευχαριστημένοι και δεν υπάρχουν παράπονα. Αλλωστε, γι'αυτό κι έχουμε πολλές συμμετοχές, ακόμη και από Πάτρα έρχεται αγωνιζομενος στο PREMIO 2016...

MOTO X-treme: Ποιοί είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ΛΑΜΣ σε ότι αφορά το enduro αλλά και το ΜΧ? Εχουν λείψει σε πολλούς αναβάτες εδώ και κάποια χρόνια οι επικοί διήμεροι Πανελλήνιοι στα μονοπάτια του Λαϊλιά...

Α.Λ. . Η Λ.Α.Μ.Σ. ασχολείται με πάρα πολλά πράγματα πάνω από τα μισά Σαββατοκύριακά του χρόνου διοργανώνει εκδηλώσεις. Φέτος, σε ότι αφορά το enduro θα ασχοληθούμε μόνο με το Premio όσο πιο καλά μπορούμε. Οι επικοί αγώνες στο Λαϊλιά έχουν λείψει καισε μένα, πιστεύω όταν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο enduro θα επιστρέψουν!...

 

MOTO X-treme: Βλέπουμε νέες μορφές αγώνων enduro να εμφανίζονται (sprint, hard, extreme, indoor κλπ.) Πιστεύεις ότι αυτοί μπορούν να έχουν εφαρμογή στα ελληνικά δεδομένα: Δηλαδή, αν κάποια πρωτοπόρα και ευέλικτη λέσχη όπως η ΛΑΜΣ τα προτείνει σαν μορφή αγώνων πιστεύεις ότι θα ανταποκριθούν οι αγωνιζόμενοι:

Α.Λ. Τίποτα σαν το "παραδοσιακό" enduro αλλά δυστυχώς είναι τέτοια η μορφή των αγώνων enduro που δεν μπορεί να φέρει μεγάλους χορηγούς κι έτσι εμφανίστηκαν τα extreme και τα indoor. Θετικά το βλέπω και μάλιστα το συζητάμε εδώ και καιρό με το Χρήστο το Πούφτα να κάνουμε ένα extreme scramble εκτός Premio να δοκιμάσουμε αν θα ανταποκριθούν οι αγωνιζόμενοι. Εγώ πιστεύω ότι θα έχει συμμετοχές αν διαφημιστεί σωστά κι έρθουν και κάποιο οδηγοί από το εξωτερικό. Πάντως η ΛΑΜΣ δοκιμάζει φέτος με ένα αγώνα τέτραθλο που θα είναι ταχύτητα - dragster - scramble και supermoto, αναμένεται ο γενικός κανονισμός το καλοκαίρι!...

 

MOTO X-treme: Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη κι ελπίζουμε να καταφέρετε τους φετινούς αγωνιστικούς και διοργανωτικούς στόχους του PREMIO και της ΛΑΜΣ, γενικότερα.

Α.Λ. Κι εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ! Και για μία ακόμη φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές που στηρίζουν το Premio 2016, όλους τους χορηγούς και όλους τους φίλους που μας βοηθάνε πραγματικά!

 

 

Tuesday the 19th. MOTO X-treme ότι σχετικό για moto-scooter-παπι-atv εδώ θα το βρεις.