www.motomarket.gr Τα μοτέρ που άφησαν εποχή για διάφορους λόγους Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Η άλλη μισή; Οι ταινίες με μοτοσυκλέτες που αγαπήσαμε!

Benelli-logoΑυτή τη φορά η Benelli με το βαρύ όνομα αναγεννάται με 4 μοντέλα που στοχεύουν σε εμπορικές κατηγορίες με μέλλον. Στην Ελλάδα μόλις ανέλαβε την αντιπροσώπευσή της η MOTOWAY Γ.Καμπράνης Α.Ε.

 

 

Η Benelli είναι μία από τις ιστορικότερες ιταλικές μάρκες (ιδρύθηκε το 1911 κι αυτό την κατατάσει σαν την αρχαιότερη ευρωπαϊκή φίρμα)! Το όνομα Leoncino -που σημαίνει λιονταράκι- δεν είναι καινούργιο γι’αυτήν, Χρησιμοποιήθηκε το 1951 για να ονοματίσει μία σειρά ελαφρών δίχρονων (98 και 125cc) και τετράχρονων (350-500cc)  μοτοσυκλετών με σκοπό τη φθηνή μετακίνηση στους ρημαγμένους από τον Β’Π.Π. ιταλικούς δρόμους.
Το σύγχρονο Leoncino που μόλις παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην EICMA μαζί με τις άλλες μοτοσυκλέτες της Benelli (το adventure TRK 502 με 500cc και 2 εκδόσεις, με 17 ή 19” μπροστινό τροχό καθώς και το sport Tornado 302 με 300cc) σήμερα έχει εντελώς διαφορετική αποστολή: Να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για μεσαίες, οικονομικές scramblers και adventure μοτοσυκλέτες με δυνατότητα κίνησης και στο χώμα, ότι πιο “μοδάτο" σήμερα, μαζί βεβαίως με τα supersport μέχρι 300cc. Η Benelli δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά χτυπώντας τον στόχο: συναίσθημα, γνήσιο ιταλικό στυλ αλλά και καθημερινή πρακτικότητα χαρακτηρίζουν τα νέα της μοντέλα.
   Η ΤRΚ502 έχει όλα τα φόντα να πιάσει στον ύπνο άλλους κατασκευαστές  αφού η adventure κατηγορία στα μεσαία
κυβικά μόλις τώρα έχει ...σαλπίσει προσκλητήριο! Διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με το Leoncino και design που αλλού θυμίζει GS και αλλού Multistrada. Σε road και off-road!
   Το Tornado 302 με τα 300cc κυβικά του μπαίνει στην αγορά των Yamaha R3 και KTM RC390 ενώ τπ Tornado naked T έχει 125cc και είναι το mini bike για τους νέους!
   Η   Benelli ανήκει στο κινεζικό γίγαντα Qianjiang και με χαρά ανακοινώνουμε ότι την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα ανέλαβε η MOTOWAY, Γ.Καμπράνης Α.Ε.και φυσικά ανυπομονούμε να οδηγήσουμε τα νέα Benelli στους δρόμους μας.

Το κέντρο σχεδιασμού της Benelli βρίσκεται στο Pesaro κι έτσι εξηγείται η "ευρωπαίκή" αύρα των μοντέλων.

Πρώτα απ'όλα το Leoncino. Eνα scrambler μοντέλο που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο 125 του 1951. Μόνο που τώρα έχει 500cc, δικύλινδρο εν σειρά που απευθύνεται σε αναβάτες-κατόχους διπλώματος Α2 με τους 47hp ποθυ αποδίδει. Διαθέτει πλαύσιο χωροδικτύωμα, USD πιρούνι, τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo σε 2 μπροστινούς δίσκους και φυσικά τροχό 19" μπροστά. Στα 170 κιλά το βάρος ακούγεται λογικό για δικύλινδρο.

Το adventure μοντέλο ονομάζεται TRK502 έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το scrambler αλλά φοράει τα περιπετειώδη ρούχα που υπονοούν ότι μπορεί να γυρίσει όλο τον κόσμο. Και ναι, φυσικά και μοιάζει τρομερά με ΒΜW αλλά και με Multistrada! Στο design δεν υπάρχει παρθενογέννεση όμως και το αποτέλεσμα τα ...σπάει, τουλάχιστον από αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία! Ανυπομονούμε να το δούμε από κοντά... Το όνομα θα μπορούσε να είναι πιο εμπνευσμένο, πάντως και ναι, αν μας ρωτήσουν έχουμε να τους κάνουμε πολλλλές προτάσεις!

Το sport μοντέλο ονομάζεται Tornado 302 και με το δικύλινδρο εν σειρά των 300cc που το κινεί αποδίδει 36hp. Κι εδώ το χάσανε λιγάκι με το όνομα αφού οι συγκρίσεις με το ομώνυμο Benelli της δεκαετίας του 2000 μάλλον αδικεί το σημερινό μοντέλο για όσους θυμούνται...

Τελευταίο και μικρότερο στη γκάμα το Tornado Naked T που με τα 125 ή 135cc του αποδίδει 11.7 'η 12.6hp.  Οι τροχοί είναι 12" και το όλο look παραπέμπει στο MSX125 της Honda που απ'οτι φαίνεται πάει να κάνει σχολή...

Οι πωλήσεις  θα αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι με τις τιμές να είναι ακόμη άγνωστες.

Δείτε και το video με το Leoncino εδώ

Tuesday the 19th. MOTO X-treme ότι σχετικό για moto-scooter-παπι-atv εδώ θα το βρεις.